Yin Yoga

 

Elke dinsdagavond 19:00 tot 20:5 en donderdagavond 19:00 tot 20:15 en 20:30 tot 21:15

 

Yin Yoga is een zachte en rustige vorm van yoga en geeft ruimte in je lijf, je hoofd en je hart. Bij Yin draait alles om ontspanning, ronde vormen en loslaten. Hierdoor worden blokkades opgeheven waardoor pijn vermindert en zelfs kan verdwijnen. Yin Yoga is zeer geschikt bij rugklachten, nekklachten en frozen shoulder. Pijn zit vaak verstopt in het bindweefsel. Het voelt soms hard aan. Yin Yoga zorgt voor meer opening en ruimte in het lichaam, vooral in het gebied van heupen, heiligbeen, bekken en de hele rug. Je zorgt ervoor dat je lichaam zichzelf kan herstellen.

De houdingen worden langer vastgehouden, dit varieert van 3 tot 5 minuten per houding. Doordat je langer en ontspannen in een houding zit, kunnen de spieren zich ontspannen. Hierdoor wordt het bindweefsel soepeler en worden de botten en gewrichten sterker.  Er ontstaat meer flexibiliteit in je lichaam. Op lange termijn zorg je er preventief voor dat je lichaam gezond blijft wat resulteert in nog betere resultaten bijvoorbeeld bij hardlopen.

Yin yoga is een tegenhanger van het drukke en hectische hedendaagse leven. Yoga is helemaal mindfullness, het brengt je in het moment, in je lijf, in de ruimte en in je gevoel.

Het effect van de Yin Yoga is een flexibeler, stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam. Het is voor iedereen geschikt!